JAZZ-ul revine în Moldova! Interpreţi de talie internaţională din mai multe ţări s-au întâlnit aseară la Chişinău

Embed:

Interpreţi de talie internaţională din mai multe ţări s-au întâlnit aseară la Chişinău. Ei participă la cea de-a şasea ediţie a "Festivalului Internaţional de Jazz" care se va desfăşoară la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici".

Startul festivalului a fost dat de artiști din Polonia, Ucraina și Germania, care au creat o atmosferă deosebită.

Interpreta poloneză Aga Derlak este pentru prima oară în Moldova, dar spune că a rămas impresionată de căldura cu care a fost primită.

"Am observat că atunci când oamenii se salută, se şi îmbrăţişează, chiar dacă nu se cunosc. A fost o surpriză pentru mine", a spus Aga Delark, interpretă de jazz.

Artiştii spun că acest gen de muzică nu cunoaşte hotare.

"Nu ştiu dacă se poate explica. Sensul jazzului constă în faptul că poţi face tot ce vrei, fără restricţii. Ai propria viziune şi libertatea de a te exprima", a spus Tymon Trabczynski, contrabas.

Ediţia din acest an este una specială, iar iubitorii de jazz se vor delecta cu cele mai frumoase piese, susţin organizatorii.

"Fără ca noi să ne dăm seama a devenit un festival internaţional de nivel european. Eu cred că merită de apreciat şi noi suntem la nivel foarte serios", a spus Valeriu Culea, organizator.

Spectatorii spun că au aşteptat cu nerăbdare să asculte live muzica preferată.

"Eu la fiecare festival vin. Fiindcă sunt pasionat şi îmi place foarte mult jazz-ul. Este o muzică reala şi frumoasă ."

"Mai venim mâine, mai venim şi vineri şi sperăm că o să fie interesant în toate zilele în care o să fie festivalul."

"Din copilărie sunt pasionată de muzică. Jazul este genul nostru preferat de muzică."

Festivalul va dura până în data de 19 aprilie, iar preţul biletelor variază între 70 şi 250 de lei. Concerte vor fi organizate şi în oraşele Tiraspol, Bălţi şi Cahul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu