Jaroslaw Kaczynski susține că trupul din Catedrala de la Cracovia nu este al fratelui său

Embed:

Trupul neînsufleţit al fostului preşedinte polonez, Lech Kaczynski, ar putea să nu fie la Catedrala din Cracovia. Aşa crede fratele geamăn al preşedintelui, actualul lider al opoziţiei de la Varşovia. Preşedintele Kaczynski a murit acum opt luni, în catastrofa aeriană de la Smolensk.

Jaroslaw Kaczynski a mărturisit, pentru prima dată în public, că trupul neînsufleţit, adus în sicriu din Rusia în Polonia, nu semăna deloc cu fratele său. Liderul opoziţiei poloneze crede că este posibil ca medicii legişti ruşi să nu fi identificat corect cadavrele.

Kaczynski a recunoscut corpul neînsufleţit al fratelui său, la câteva ore după accident. El spune însă că a avut îndoieli chiar din momentul în care acesta a fost adus în Polonia. Liderul opoziţiei conservatoare a mai declarat că nu a luat încă o decizie privind o eventuală cerere de exhumare a rămăşiţelor fratelui său. El a atacat actualul Guvern polonez pentru că a permis Rusiei să conducă ancheta de la Smolensk.

Între timp, partidul lui Jaroslaw Kaczynski a format o comisie parlamentară pentru elucidarea cauzelor tragediei. Acesta nu exclude ipoteza crimei sau a unui atac terorist.

loading...

Lasă un comentariu