Japonia vrea să întreacă China. A început să testeze cel mai rapid tren-săgeată, capabil să atingă viteze de până la 400 km/h

Japonia pune China în dificultate după ce a creat un nou tren de mare viteză și încearcă să bată vechiul record deținut de "racheta" feroviară care face legătura între Beijing și Shanghai.

Japonia a început să testeze cel mai rapid tren-săgeată, capabil să atingă viteze de până la 400 de kilometri pe oră.

Trenul denumit Alfa-X este programat să intre în funcțiune în 2030. Compania feroviară JR East intenționează să o exploateze la viteza de 360 de kilometri pe oră, care ar fi cu 10 kilometri pe oră mai rapid decât celebrul China Fuxing Hao, potrivit Bloomberg, citează realitateafinanciara.net.

Pentru a face față rezistenței masive la vânt la intrarea în tuneluri, locomotiva trenului Alfa-X este proiectată cu un "nas lung" de 22 de metri.

Trenurile-glonț din Japonia au debutat în 1964, odată cu Jocurile Olimpice de la Tokyo și au devenit un simbol al concentrării țării asiatice asupra eficienței și fiabilității.

Celebrele trenuri Shinkansen rareori întârzie, fiind o alternativă viabilă la călătoriile aeriene de pe arhipeleagul japonez. Alfa-X este parte esențială a unui plan de a oferi servicii mai rapide către Sapporo, cel mai mare oraș de pe insula nordică Hokkaido.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu