Japonia vrea să câştige cel puţin zece medalii la Jocurile Olimpice de la Soci

Embed:

Japonia vrea să obţină un număr record de medalii la Jocurile Olimpice de iarnă. Până acum, sportivii niponi au câştigat cel mult zece medalii la o ediţie a Olimpiadei de iarnă, iar oficialii japonezi au anunţat că sportivii au ca obiectiv să doboare recordul la Soci.

Japonia nu a câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de opt ani. Seiko Hashimoto, şeful delegaţiei japoneze la Soci, a declarat că echipa are ca scop să câştige cel puţin 10 medalii. 

"Având în vedere potenţialul echipei noastre, cred că putem să obţinem ceea ce ne dorim. Vom atinge obiectivele doar dacă sportivii vor demonstra că s-au pregătit foarte bune", a declarat Seiko Hashimoto, şeful delegaţiei din Japonia.

Japonia a obţinut cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, de la Nagano. Atunci, sportivii niponi au cucerit cinci medalii de aur, una de argint şi patru de bronz. 

Japonia va fi reprezentată la Olimpiada de iarnă de 113 sportivi, dintre care 65 vor fi femei. Niponii sunt favoriţi la câştigarea medaliilor în probele de patinaj artistic, snowboarding, patinaj viteză sau sărituri cu schiurile.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 7-23 februarie. Ceremonia de deschidere se va desfăşura pe stadionul Fişt din Soci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu