Japonia va finanţa două proiecte din medicina şi agricultura Republicii Moldova

Guvernul Japoniei va finanţa două proiecte în domeniul medical şi agricol din Republica Moldova, în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro. Despre acest lucru au discutat, astăzi, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, şi  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei, acreditat pentru Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Toichi Sakata.

Igor Corman a mulţumit Japoniei pentru asistența tehnică și financiară acordată tradițional Republicii Moldova. Cei doi oficiali au vorbit şi despre extinderea relațiilor bilaterale moldo-nipone în diverse domenii, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

De asemenea, Președintele Parlamentului a salutat desfăşurarea, în premieră, a Zilelor Culturii Japoneze în ţara noastră, în perioada 1-9 iunie 2013. Conform iniţiativei Ambasadei Japoniei, ar putea fi organizate şi Zilele Culturii Moldoveneşti în Ţara Soarelui Răsare.

Ambasadorul Japoniei, Toichi Sakata a salutat formarea Coaliției pro-europene de guvernare, apreciind reafirmarea parcursului european al țării noastre. Oficialul a reiterat sprijinul Japoniei pentru Republica Moldova în eforturile de a continua reformele democratice și de a consolida economia națională.

În perioada 1992-2012, Guvernul Japoniei a acordat Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 72,3 milioane de dolari și asistență creditară în valoare de 48,2 milioane de dolari.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu