Japonia sfidează interdicţiile ONU! Ce se va întâmpla marţi în Antarctica

Japonia va trimite marţi baleniere "să cerceteze" Antarctica, dupa o pauză de 3 ani, sfidând o interdicţie ONU care estimă în 2014 că astfel de activităţi ascund în realitate o vânătoare comercială, informează AFP, citat de Hotnews.ro.

"Balenierele de cercetare vor pleca pentru această nouă misiune de căutări în Antarctica pe 1 decembrie 2015", a anunţat Agenţia japoneză de pescuit într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Misiunea, care se va termina la finalul luni martie, va fi compusă dintr-o "navă mamă" şi 3 alte nave pentru un echipaj total de 160 de persoane.

Arhipelagul a fost nevoit să renunţe la capturile de cetacee în sezonul 2014-2015, în urma unei decizii luate în martie 2014 de Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ).

Sesizată de Australia, CIJ a decis că Japonia deturna în scopuri comerciale o activitate destinată cercetării ştiinţifice.

De atunci, Japonia a transmis un nou plan Comisiei Internaţionale pentru vânătoarea de balene, care prevede capturarea a 3.996 de balene Minke în Antarctica, în următorii 12 ani, sau 333 pe sezon faţă de 900 cât era prevăzut în precedentul plan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu