Japonia revoluţionează agricultura. În Tokyo au fost construite ferme urbane

Embed:

Japonia revoluţionează agricultura. În Tokyo sunt construite ferme urbane, pentru a aproviziona populaţia cu legume şi fructe.

Acestea sunt amplasate în cele mai neobişnuite locuri: sub podurile de tren sau pe acoperişurile zgârâie-norilor.

Ideea le-a venit reprezentanţilor metroului din capitala Japoniei.

"Suntem o companie de metrou şi ne-am gândit că ar trebui să folosim mai eficient spațiul de sub stațiile noastre exterioare și de aceea am decis să creăm o fermă de legume", a spus Maiko Tanaka, reprezentantul metroului din Tokyo.

Bucătarii din restaurantele nipone susţin iniţiativa autorităţilor şi sunt mulţumiţi de calitatea produselor, pentru că acestea nu depind de condiţiile meteo, spre deosebire de cele crescute în natură.

"Pentru că sunt produse într-un mediu igienic şi controlat, legumele nu sunt afectate de vremea de afară", a spus bucătarul-şef la un restaurant din Tokyo.

Fermele urbane sunt foarte răspândite şi pe acoperişurile clădirilor din Tokyo. Dar aici provocările sunt mai mari, din cauza temperaturilor înalte.

"Nu există nicio instrucțiune despre cultivarea orezului pe acoperiş. Dacă aplicăm aceleaşi tehnici ca în cazul agriculturii tradiţionale, nu vom obţine orez de calitate, deoarece aici temperaturile sunt foarte înalte", a spus un cultivator de orez pe acoperiş.

Japonia produce în prezent doar o treime din legumele şi fructele necesare consumului intern, restul fiind importate. De aceea autorităţile încearcă să susţină crearea fermelor urbane, pentru a asigura locuitorii oraşelor cu alimente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu