Japonia nu va participa la Copa America

Embed:

Federaţia Japoneză de Fotbal a luat decizia ca naţionala să nu participe  la Copa America, care urmează să aibă loc în Argentina în această vară. Japonia a fost invitată specială în cadrul competiţiei şi urma să fie în grupă cu Argentina, Bolivia şi Columbia.

Dezastrul natural care a lovit Ţara Soarelui Răsare pe 11 martie a avut impact şi asupra sportului, etapele din J-League care urmau să se desfăşoare pe parcursul lunii trecute fiind reprogramate pentru luna iulie, singura disponibilă în calendarul fotbalului nipon.

Astfel, preşedintele federaţiei japoneze, Junji Ogura a confirmat faptul că selecţionata samurailor nu va lua startul la Copa America şi se va deplasa în Argentina pentru a-i informa pe organizatori despre decizia luată.

Fotbalul nu este singurul sport care a avut de suferit. Oraşul Tokio urma să organizeze Campionatul Mondial de Patinaj Artistic în perioada 21-27 martie, dar Federaţia Japoneză de Patinaj a fost nevoită să renunţe la prestigioasa competiţie, care i-a revenit într-un final capitalei Rusiei, Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu