Japonia este pregătită să distribuie un preparat pentru tratarea Ebola

Embed:

Japonia este pregătită să ofere un preparat pentru tratarea epidemiei de Ebola, înainte ca acesta să fie aprobat oficial de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Premierul nipon a declarat că au survenit deja solicitări de la unele ţării privind livrarea medicamentului Favipiravir. 

"Dacă va exista o solicitare din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţara noastră este pregătită să ofere medicamentul şi să coopereze cu toate companiile interesate. Suntem gata să răspundem şi la solicitări particulare în cazuri de urgenţă, înainte ca preparatul să fie aprobat de OMS", a declarat secretarul cabinetului de miniştri din Japonia, Yoshihide Suga.

Anterior, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a permis utilizarea tratamentelor experimentale împotriva febrei hemoragice.  Săptămâna trecută, doi cetăţeni americani infectaţi cu Ebola în Africa de Vest au prezentat semne de îmbunătăţire a sănătăţii după ce le-a fost administrat ZMapp, care nu a fost testat anterior pe oameni.

Între timp, maladia continuă să facă victime. Autorităţile din Congo au confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu virusul ucigaş. Infecţia a fost localizată într-o regiune unde au fost înregistrate anterior 13 decese, despre care s-ar presupune că ar fi fost provocate de febra hemoragică. 

Oficialii spun că îmbolnăvirile s-au produs într-o zonă izolată, iar tulpina virusului pare a fi alta decât cea înregistrată până acum. În regiune a fost instituită carantină.

În acelaşi timp, un britanic infectat în Sierra Leone cu Ebola a fost transferat la Londra pentru a primi îngrijiri medicale. Febra hemoragică a ucis deja 1427 de oameni.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu