Japonia: Creşte numărul de seifuri găsite de echipele de salvare

12.876 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din 11 martie, dar şi a replicilor seismice din Japonia. Acestea sunt datele noului bilanţ făcut public de postul nipon de televiziune NHK.

În acelaşi timp, poliţia din prefecturile Iwate şi Myagi deţine milioane de yeni şi seifuri, găsite de supravieţuitori şi echipele de salvare.

Echipele de salvatori, dar şi supravieţuitorii din zonele grav afectate de seismul din 11 martie, aduc zilnic la posturile de poliţie bani lichizi şi seifuri găsite sub ruine.

Agenţia de presă Kyodo News scrie că autorităţile nipone din prefecturile din Miyagi şi Iwate deţin în prezent milioane de yeni, iar numărul acestora creşte zilnic.

Legea japoneză prevede că banii lichizi şi obiectele găsite pot fi păstrate, doar dacă proprietarul acestora nu le revendică timp de 3 luni. În aceste condiţii, şeful institutului japonez pentru prevenirea dezastrelor a cerut că termenul în care proprietari îşi pot recupra bunurile să fie prelungit, astfel încât supravieţuitorii să poate reintra în posesia bunurilor.

Mai mult, oficialul cerea ca poliţiştilor să le fie permis să deschidă seifurile, pentru a identifica proprietarii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu