Japonia anunță primul deces al unei persoane infectate cu coronavirus

Ministrul nipon al sănătăţii a anunţat joi un prim caz de deces, în Japonia, al unei persoane purtătoare a noului coronavirus, Covid-19, rămânând însă prudent cu privire la cauza morţii acestei persoane, transmite AFP.

Persoana decedată este o femeie în vârstă de 80 de ani.

„Relaţia dintre noul coronavirus şi moartea acestei persoane nu a fost încă stabilită”, a declarat Katsunobu Kato într-o conferinţă de presă. „Este vorba de primul caz de deces al unei persoane care a fost testată pozitiv” cu virusul Covid-19, a precizat el.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că unul din cei 17 români pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama a contractat coronavirusul.

Numărul bolnavilor de coronavirus a depășit 60.000. Într-o singură zi au murit 242 de oameni, dublu față de ziua precedentă.

Un tânăr român care este asistent medical în Germania și care a îngrijit pacienți infestați cu coronavirus acolo s-a prezentat cu simptome ale noului virus la spital în România. Bărbatul are 25 de ani și a venit în vizită la părinți încă din 7 februarie.

Suspiciunea a fost infirmată: nu există coronavirus în România, scrie libertatea.ro

loading...

Lasă un comentariu