Japonia acuză Apple de comportament anticoncurențial în privința iPhone

Apple este acuzată că a încălcat legislația antitrust după ce a forțat operatorii de telefonie mobilă din Japonia să vândă iPhone-urile mai ieftin, dar să crească prețul abonamentelor, scrie libertatea.ro. În acest fel, consumatorii au fost prejudiciați prin faptul că nu au avut cum să facă o alegere corectă.

Fair Trade Commission (Comisia pentru Comerț Corect – FTC, n.r.) a afirmat că Apple a forțat operatorii NTT DoCoMo, KDDI Corp și SoftBank să ofere subvenții la achiziția de iPhone-uri pentru a le vinde consumatorilor la reducere.

"Obligarea operatorilor să ofere subvenții (pentru iPhone-uri) ar fi putut preveni ca aceștia să ofere abonamente lunare mai ieftine și a restricționat competiția", a arătat FTC într-un comunicat.

FTC a început să analizeze contractele Apple încă din 2016, dar nu a amendat gigantul american deoarece acesta a fost de acord să modifice contractele cu operatorii de telefonie.

Japonia este una dintre cele ami profitabile piețe pentru Apple. Unul din două smartphone-uri vândute în Țara Soarelui Răsare este iPhone.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu