Japonia a repus în funcțiune un al patrulea reactor nuclear

O companie de electricitate din vestul Japoniei a repus în funcțiune un al patrulea reactor nuclear, Tahakama 4, în timp ce un alt reactor nuclear, repornit luna trecută, a început simultan să furnizeze energie electrică, scrie agerpres.ro.

Reacția în lanț urmează să înceapă sâmbătă și va dura câteva săptămâni înainte ca energia electrică generată să poată fi exploatată, probabil la sfârșitul lunii martie, a precizat compania.

Kansai Electric Power a repornit reactorul 4 la centrala nucleară Takahama aflată pe zona de coastă a Mării Japoniei, la 400 de kilometri vest de Tokyo, după repunerea în funcțiune a reactorului 3 la același complex nuclear la sfârșitul lunii ianuarie.

În august anul trecut, compania de electricitate a reactivat două reactoare la centrala nucleară Sendai, pe insula Kyushu (sud-vest).

Celelalte 44 de reactoare din Japonia rămân oprite pe fondul temerilor publice legate de energia nucleară ca urmare a dezastrului din 2011 când centrala Fukushima a suferit avarii importante la trei din cele șase reactoare ale sale în timpul cutremurului puternic urmat de tsunami, notează DPA.

Kansai Electric a fost, înainte de dezastrul din martie 2001, compania niponă cea mai dependentă de energie nucleară, care generează peste 50% din energia electrică furnizată în zona sa comercială din vestul arhipelagului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu