Japonezul Keisuke Honda va fi jucător pe un continent şi selecţioner pe altul

Situaţie inedită în fotbalul mondial! Japonezul Keisuke Honda va fi jucător pe un continent şi selecţioner pe altul.

Niponul s-a transferat recent la clubul Melbourne Victory, iar acum a fost instalat în funcţia de antrenor al naţionalei Cambodgiei.

Astfel, fostul mijlocaș de la AC Milan va îmbina cariera de jucător cu cea de antrenor. Niponul a găsit o soluție să se ocupe de ambele. El va coordona antrenamentele Cambogiei prin videoconferințe săptămânale, acolo unde va ține legătura cu colaboratorii din staff-ul său.

Honda va debuta în noua meserie la Campionatul Echipelor Naționale din Sud-Estul Asiei, acolo unde Cambodgia face parte din grupa A, alături de Vietnam, Malaezia și Myanmar.

Mijlocașul japonez în vârstă de 32 de ani și-a anunțat retragerea din echipa națională a Japoniei după Cupa Mondială din acest an. El a înscris 37 de goluri în 98 de meciuri la prima reprezentativă a Japoniei și este primul fotbalist nipon care a marcat la 3 ediții ale Cupei Mondiale: în 2010, 2014 și 2018.

De-a lungul carierei sale Keisuke Honda a jucat la Nagoya Grampus, Venlo, ŢSKA Moscova, AC Milan, FC Pachuca și Melbourne Victory.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu