Japonezii au ales perechea de mascote pentru Jocurile Olimpice din 2020. Cine sunt cele două personaje

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din anul 2020 au dezvăluit perechea de mascote ale acelei ediții, aleasă de şcolarii japonezi. Cele două mascote sunt personaje în stilul "manga", după benzile desenate nipone, cu ochi și urechi mari, capete imense şi "super-puteri".

Perechea ce încă nu are nume, a primit cele mai multe voturi, peste 100.000 în aproximativ 16.700 de şcoli primare din ţară, cu mult mai mult decât celelalte perechi finaliste.

Mascotele Olimpiadei de vară de la Tokyo, create de desenatorul Ryo Taniguci (ТанигУчи), vor fi oficial lansate în vara anului 2018.

Jocurile Olimpice de la Grenoble au fost primele ce au lansat moda mascotelor, în 1968, cu personajul "Schuss-schiorul".

În istoria mai recentă, mascotele s-au dovedit a fi o sursă apreciabilă de venituri. Personajul Vinicius, ales drept mascotă a ediției din Rio de Janeiro, în 2016, a permis obţinerea a 300 de milioane de dolari reprezentând beneficii.

Şi organizatorii Olimpiadei de la Tokyo, din 2020, au estimat potenţialul câştig financiar de pe seama mascotelor la circa 130 de milioane de dolari.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu