Jamie Oliver, în criză. Reţeaua de restaurante fondată de celebrul bucătar are datorii de peste 125 de milioane de dolari

Embed:

Reţeaua de restaurante fondată de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver are datorii de peste 125 de milioane de dolari. Oliver a fost nevoit să închidă 13 localuri din Regatul Unit şi să concedieze 450 de angajaţi. 

Potrivit presei britanice, Oliver le-a cerut creditorilor să micşoreze chiria spaţiilor în care se află restaurantele şi a obţinut o reducere de 30%. Chiar şi aşa, el trebuie să găsească o soluţie pentru împrumuturile bancare. Restanţele se ridică la peste 53 de milioane de dolari. Totodată, Oliver le datorează angajaţilor pentru salarii în jur de trei milioane de dolari.

Jamie Oliver, autorul a numeroase cărţi de bucate devenite bestseller şi gazda unor show-uri de gastronomie, a fost nevoit să închidă şi patru pizzerii. El susţine că problemele au început după votul în favoarea Brexit, care a provocat scăderea cursului lirei sterline şi, implicit, scumpirea produselor alimentare importate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu