James Ramsden, avocatul lui Ilan Şor: Adevăraţii vinovaţi şi beneficiari ai fraudei bancare sunt Vlad Filat şi Veaceslav Platon

Concluziile din rapoartele Kroll cu privire la frauda bancare din ţara noastră nu conţin dovezi/probe concrete, ci doar presupuneri. Este concluzia unui raport realizat de cunoscuta companie cu renume mondial Quintel Intelligence prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă. Mai mult, avocatul regal britanic al lui Ilan Şor, James Ramsden, a declarat că vinovaţi de jaful miliardului sunt Vlad Filat şi Veaceslav Platon şi că principalii beneficiari nu se regăsesc în raportul Kroll.

"Rapoartele sunt focusată în întregime pe presupusa, dar neîntemeiata vinovăţie a lui Ilan Shor, ignorându-se sentinţa lui Vlad Filat şi Veaceslav Platon, iar dovezile arată că ei sunt adevăraţii vinovaţi şi beneficiari ai fraudei.
În special rapoartele Kroll nu încearcă să analizeze datele că înainte de august 2013 BNM a fost deţinută de stat şi controlată de Vlad Filat", a declarat James Ramsden, avocat regal britanic.

Avocatul regal James Ramsden, specializat în investigații financiare și bancare a mai declarat că dacă rapoartele Kroll conţin concluzii bazate pe dovezi, atunci de ce acestea nu au servit ca bază pentru a returna banii.

"Dacă concluziile din Krol sunt adevărate de ce nu au fost efectuate măsuri ca banii să fie luaţi de la Ilan Şor. În opinia noastră Kroll 1 şi Kroll 2 nu conţin decât informaţii neîntemeiate. Ele nu merită recunoaşterea pe care au obţinut-o în Republica Moldova", a menșionat James Ramsden, avocat regal britanic.

Reprezentantul Quintel Intelligence, Nicholas Connon, a menţionat că raportul realizat de compania pe care o conduce este bazat pe fapte concrete şi scoate la iveală adevărul.

"Este deosebit de îngrijorător că declaraţia lui Ilan Şor acceptată de instanţa de judecată nu este luată în consideraţie de Kroll în analiza sa. În calitate de investigator profesionist nu văd niciun motiv logic pentru care acest lucru să nu fie măcar examinat", a declarat Nicholas Connon, director "Quintel Intelligence".

De menționat că Ilan Șor a acționat compania Kroll la Curtea Supremă de la Londra. Asta după ce în rapoartele sale, Kroll l-a prezentat pe Ilan Șor drept principal beneficiar al fraudei din sistemul bancar din 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu