James Pettit promite transparenţă şi corectitudine în procesul de procurare a terenului pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova

Embed:

Tranzacţia de procurare a terenului pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova va fi una corectă şi transparentă. Asigurările vin din partea ambasadorului James Pettit, care a oferit un interviu pentru postul nostru de televiziune. Potrivit diplomatului, actuala clădire a reprezentanţei diplomatice, care datează din secolul 19, este veche şi neîncăpătoare, aşa că unii angajaţi sunt nevoiţi să muncească în oficii amplasate în diferite regiuni ale Capitalei.

"Procesul este în negociere, dar va fi un proces sută la sută transparent şi deschis. Eu ştiu că se răspândesc zvonuri că ar fi o tranzacţie incorectă, dar eu vă asigur că noi când vom cumpăra terenul vom plăti banii potriviţi pentru că este o chestiune de piaţă comercială", a spus James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova. 

Ambasadorul SUA în Moldova a mai spus că, în scurt timp, va încheia un acord cu autorităţile de la Chişinău pentru a procura terenul pe care va fi ridicat noul sediu. Decizia va fi una publică. Întrucât va fi construită în centrul Capitalei, clădirea va respecta toate cerinţele arhitecturale stabilite de legislaţie.

"Am nevoie de o clădire mult mai mare care va reflecta relaţiile dezvoltate pe care le avem deja cu RM. Vom cumpăra un teren disponibil şi, din păcate, am observat că, aici, chiar în centrul oraşului există foarte multe terenuri abandonate" a mai spus James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova. 

Diplomatul a mai explicat că sediul actual al ambasadei SUA este mic, iar unii angajaţi sunt nevoiţi să muncească în unele oficii, care sunt amplasate în diferite regiuni ale Capitalei. 

Potrivit unui proiect propus dezbaterilor publice, noul sediu al reprezentanţei diplomatice va fi construit pe terenul Stadionului Republican. Acum, lotul cu o suprafață de peste cinci hectare, e proprietate publică şi se află în paragină. Ambasada SUA a fost deschisă în Moldova acum 26 de ani.

Lasă un comentariu