James Pettit despre manifestaţiile din centrul Capitalei: Ieri am văzut că s-au permis demonstrații pașnice. Este cel mai important lucru

Manifestaţiile de ieri din centrul Capitalei au stârnit diverse reacţii din partea mai multor oficiali. Pentru că manifestanții nu s-au conformat, forțele de ordine i-au dus în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni cu Ștefan cel Mare. Astfel se procedează în toate țările civilizate când sunt organizate evenimente naționale, potrivit ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit. 

"Auzim şi acum sunetul democrației. Este un proces normal, şi protestele separate şi acţiunile Guvernului. Cel puţin ieri am văzut că s-au permis demonstrații pașnice. Este cel mai important lucru", a spus James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

PUBLIKA.MD aminteşte că odată cu manifestaţiile de ieri, câteva partide politice de opoziție s-au lansat în campania electorală. Cu toate că unii manifestanți au avut un comportament agresiv și au făcut gesturi obscene în adresa oamenilor legii, protestul a fost unul paşnic.

Totodată, potrivit unei dispoziții a Primăriei, în acest perimetru au loc evenimente oficiale, programate cu mult timp în urmă, iar administrația publică locală poartă răspundere directă în cazul apariției unor incidente violente, dacă nu se iau măsurile legale care se impun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu