James Pettit: "Decizia CC de a se reveni la alegerea directă a şefului statului este benefică"

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, a spus într-un interviu acordat Europei Libere și postului de televiziune Moldova 1 că oricât de controversată ar părea, decizia Curţii Constituţionale de a se reveni la alegerea directă a şefului statului este benefică.

Pe de o parte, a spus ambasadorul, ea dă satisfacție populaţiei care în mare majoritate sprijină alegerea directă a preşedintelui țării şi, pe de altă parte, înlătură posibilitatea apariției unor noi blocaje provenite din imposibilitatea alegerii şefului statului.

Ambasadorul a mai spus că un viitor preşedinte care să nu aparţină unuia din partidele de la guvernare ar putea aduce o diversitate benefică în viaţa politică moldovenească.

"SUA vor accepta orice rezultat al acestor alegeri. E mai puţin important dacă viitorul preşedinte va fi de stânga sau de dreapta. Contează să poată aduce abordări inovaționale în societatea moldoveană care, din păcate, este bazată foarte mult pe corupţie", a spus ambasadorul, în interviul care va fi difuzat integral marți seara în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune M1.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu