James Holmes, autorul atacului sângeros dintr-un cinematograf din SUA, şi-a primit pedeapsa

James Holmes, autorul atacului armat comis în iulie 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 70, a scăpat de pedeapsa cu moartea şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, scrie mediafax.ro.

Decizia a fost luată vineri de către un juriu din Colorado, format din nouă femei şi trei bărbaţi, care, după şapte ore de deliberări, desfăşurate pe parcursul a două zile, nu au reuşit să ajungă la un verdict unanim privind pedeapsa cu moartea.

James Holmes va primi, astfel, o condamnare la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, potrivit BBC. Verdictul final urmează să fie pronunţat oficial într-o şedinţă ulterioară.

Luna trecută, James Holmes, acum în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare.

Juriul a respins, astfel, varianta unei pierderi temporare a sănătăţii mintale, invocată de apărătorii inculpatului.

Pe 20 iulie 2012, James Holmes a pătruns într-un cinematograf din Aurora, periferia Denverului, şi a deschis focul asupra publicului în timpul unei proiecţii de noapte a filmului "Batman - The Dark Knight rises", ucigând 12 persoane şi rănind alte 70.

Masacrul de la Aurora a avut loc înaintea unui alt atac sângeros, pe 14 decembrie, la o şcoală elementară din Newtown, în statul Connecticut (nord-vest), în care au fost ucişi 20 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu