James Bond îşi scoate la vânzare bolidul Aston Martin care a fost creat special pentru el (FOTO)

James Bond se desparte de maşina sa personală Aston Martin. Actorul Daniel Craig, care a jucat rolul agentului 007 în patru filme, scoate la licitaţie în scopuri caritabile autovehiculul în ediţie limitată realizat special pentru el de Aston Martin în urmă cu patru ani, a anunţat joi casa de licitaţie Christie's, scrie realitatea.net.

Maşinile Aston Martin au apărut în filmele Bond peste 50 de ani, începând cu "Goldfinger" (1964), în care Sean Connery a condus un Aston Martin DB5. Maşinile Aston Martin au apărut în toate cele patru filme Bond în care joacă Daniel Craig, conform Agerpres.

Maşina personală a lui Craig este un Vanquish din 2014 pe care Aston Martin l-a realizat în doar 100 de exemplare pentru a celebra cea de a 100-a sa aniversare. Maşina lui Daniel Craig este, bineînţeles, numărul 007.

"A fost un omagiu adus carierei sale", a declarat într-un interviu Becky MacGuire, directoare a Christie's' The Exceptional Sale. "Ceea ce a adus el personajului Bond a fost atât de apreciat de companie şi, bineînţeles, de zeci de milioane de fani", a adăugat ea.

Exteriorul vehiculului este de culoarea "midnight blue" iar interiorul din piele este de culoare "dark blue", fiind ales datorită preferinţei pentru culori închise la culoare, susţine Christie's.

Banii obţinuţi din vânzare ar urma să ajungă la organizaţia caritabilă din New York - The Opportunity Network, care îi ajută pe elevii din comunităţile dezavantajate să-şi realizeze oportunităţile de carieră. Craig şi soţia lui, actriţa Rachel Weisz, se află amândoi în consiliul director al organizaţiei.

Valoarea maşinii este estimată la o sumă între 400.000 de dolari şi 600.000 de dolari. Ea va fi expusă într-un showroom al Christie's din Los Angeles între 27 februarie şi 3 martie, înainte de a fi mutată la New York, unde va fi scoasă la licitaţie pe 20 aprilie, în cadrul vânzării anuale a Christie's de obiecte decorative şi artistice intitulată "The Exceptional Sale".

Anul trecut, Daniel Craig a declarat că îşi va relua rolul de James Bond pentru ultima dată. Filmul ar urma să fie lansat în cinematografele americane la 8 noiembrie 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu