JALE MARE în satul Pohrebeni. Copiii înecaţi în iaz sunt fraţi. DETALII despre nenorocirea din Duminica Mare

Embed:

Tragedie fără margini în satul Pohrebeni, raionul Orhei. Trei fraţi de 7, 8 şi 12 ani au murit înecaţi într-un lac din localitate. Nenorocirea a avut loc ieri, în jurul orei 18:00. Corpurile neînsufleţite ale celor trei copii au fost găsite azi-dimineaţă.

Mama celor trei băieţi povesteşte că şi-a văzut copiii ultima dată acum patru zile. Asta pentru că este nevoită să muncească în Capitală. Este divorţată şi mai are încă două fetiţe de trei şi patru ani.

"Aista-i Gheorghiţă, aista-i Iura şi aista-i Dan."

Cei trei copii au fost văzuţi ultima oară când se plimbau cu barca pe iaz. Poliţia a fost alertată după ce ei au fost de negăsit, iar hainele au fost lăsate pe mal.

Cel care a alertat poliţia a fost chiar un unchi de-al celor trei copii, care a mers şi el la iaz în ziua tragediei pentru a se odihni. 40 de salvatori şi 12 scafandri au efectuat căutări toată noaptea pentru a recupera cadavrele.

"Pe timp de noapte lucrările subacvatice nu se fac însă am mers la riscul nostru şi am efectuat lucrări de căutare a înecaţilor pe timp de noapte. Acest risc a fost motivat prin faptul că poate totuşi până la urmă ne reuşea pe cineva să salvăm", a spus Mihail Harabagiu, şeful IGSU.

Salvatorii au găsit corpurile neînsufleţite ale copiilor abia dimineaţă.

"Primul cadavru în jurul orei 7. Următorul în jurul orei 7 şi 40 şi al treilea copil a fost scos în jurul orelor nouă. Copii au fost depistaţi la o adâncime de un metru jumătate, doi", a spus Vitalie Rudico, salvator.

Cei cinci copii se aflau în grija bunicilor. Mama lor urma să vină acasă pentru a-i vedea, dar nu i-a mai găsit în viaţă pe cei trei băieţi.

- Eu vin o dată la o săptămână, la o săptămână şi două zile.

- De patru zile n-aţi vorbit nici măcar la telefon?

- Nu, pentru că băiatului cel mare i s-a stricat şi nu am avut pe cei să-i sun. Azi trebuia să vin acasă, ieri eram la lucru, azi eram liberă..."

Localnicii sunt îngroziţi de cele întâmplate şi povestesc că băiatul mai mare obişnuia să meargă deseori la iaz. De obicei era însoţit de paznic, care a refuzat să vorbească astăzi cu echipa noastră.

– Când i-aţi văzut ultima oară?

- La 9 şi 10, 20 în jur de ora nouă. Eu eram pe pisc în deal, da ei veneau din sat. Ei mai veneau se mai plimbau cu barca şi paznicul era cu dânsul. Nu ştiu cum erau ei singuri.

"De dimineaţă o pus în torbă mâncare şi s-au dus la iaz. Pe urmă se aude că el i-a lăsat pe malul iazului şi s-a dus la el acasă în satul vecin. Când s-a întors erau numai hăinuţele."

Directoarea şcolii unde învăţau cei trei copii spune că erau nişte elevi cuminţi şi sârguincioşi, chiar dacă erau doar în grija bunicilor.

"Cel mai mare Saharnean Daniel am fost prima învăţătoare. Un copil străduitor. Primul elev cu care mă întâlneam era Iurie, cel care era elev în clasa întâi şi îl întrebam: de ce a venit aşa de devreme, iar el îmi spunea: am dus căpriţa la păscut şi nu mă întorc acasă", a spus Svetlana Cojocari, directorul şcolii din satul Pohrebeni, Orhei.

Poliţia investighează cazul pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu