Jaguar pregăteşte modelul XE pentru sezonul rece, oferindu-i tracţiune integrală

Compania Jaguar a prezentat oficial versiunea cu tracţiune integrală a sedanului compact XE. Premiera publică a a avut loc la Salonul Auto de la Los-Angeles.

Jaguar XE a fost dotat cu tracţiune integrală, care, la necesitate, poate face legătura cu puntea faţă printr-un ambreiaj multi-disc. Procesul de trecere de la tracţiunea spate la regimul integral durează 165 de milisecunde.

Necesitatea transferului cuplului pentru roţile faţă este un proces monitorizat electronic, prin sistemul Intelligent Driveline Dynamics (IDD), care a debutat anterior pe coupeul F-Type. Aceasta mai are grijă ca roţile maşinii să fie „lipite” de drum, are grijă de acceleraţiile laterale şi de unghiul în care este întors volanul.

Mai mult, modificaţii AWD poate fi echipată cu sistem care permite funcţionarea eficientă a cutiei de viteze, sistem de stabilizare şi un răspuns mai eficient al motorului atunci când este apăsată pedala de acceleraţie (de exemplu atunci când maşina merge pe o şosea umedă, pe zăpadă sau gheaţă). Aici se mai foloseşte tehnologia Terrain Response, folosită pe tot-terenurile Land Rover.

Mai multe detalii, foto şi video pe Autostrada.ro.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu