Jafuri în valoare de un milion de euro, comise de un grup de moldoveni în Italia. Capul grupării, arestat în Franţa pentru acţiuni similare

Embed:

Zece moldoveni îşi aşteaptă sentinţa, după ce timp de câţiva ani au terorizat Italia prin jafurile comise la mai multe centre comerciale. Presa italiană nu precizează însă câţi ani de puşcărie riscă moldovenii.

Membrii reţelei infracţionale au comis zeci de jafuri, în special, din magazine electrocasnice din lanţurile Mediaworld și Trony.

Valoarea pagubelor se ridică la un milion de euro. Bunurile furate erau transportate şi vândute ulterior în Europa de Est.

Printre episoadele disputate, de asemenea, figurează şi o tentativă de furt împotriva atelierului atașat casei pictorului Alfonso Borghi, din provincia Reggio Emilia.

În 2015, au fost arestate 21 de persoane, dintre care unii au fost deja condamnaţi.

Capul organizaţiei este Vasile Savin, un moldovean, în vârstă de 33 de ani, stabilit în Viadana, în Mantua. Miercuri, 11 decembrie, acesta a depus mărturii pentru instanţa italiană din Cremona în direct din închisoarea Beauvais, unde este reținut pentru o altă cauză.

El a fost cel care a identificat obiectivele, a planificat acțiunile infracționale, a ales și a determinat strategiile criminale şi le-a dat ordine asociaților.

Membrii grupării făceau legătura prin intermediul programelor Skype, Whatsapp şi Facebook, fapt ce a făcut dificilă investigaţiile.

Operaţiunea de reţinere numită „Balcania high tech” a avut loc în anul 2015, iar ordonanţa se întinde pe 95 de pagini.

 

loading...

Lasă un comentariu