JAFUL BANCAR: Suma sustrasă s-a dublat. Câţi bani ar fi furat hoţii

Embed:

Numărul persoanelor care depun declarații la poliție în calitate de păgubaşi în dosarul furtului de la MAIB este în creştere.

Potrivit oamenilor legii, dacă luni se estima că existau 31 de persoane păgubite cu suma de 29,4 milioane de lei, în doar o zi, suma practic s-a dublat, astfel marţi erau deja audiate 51 de persoane, iar suma pagubelor era de peste 54 de milioane de lei.

La aproape o săptămână de la furtul bancar, oamenii legii nu au niciun bănuit în acest caz.

Amintim că furtul de la o filială a MAIB, din care s-au furat 84 de casete în care se aflau bani, bijuterii și alte bunuri în valoare de aproape 30 de milioane de lei, a avut loc sâmbătă, între orele 03:00 și 05:00 dimineaţa.

Hoţii au reuşit să pătrundă în interior, după ce au deconectat energia electrică din sediul băncii şi au deteriorat grilajul de la intrarea din spate. Camerele de supraveghere şi alarma, la fel, au fost deconectate.

Poliţia susţine că banca nu ar fi luat măsurile de securitate necesare. Informaţie negată de instituţia financiară, care spune că dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, iar acest lucru este cunoscut şi de către organele de drept.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 12 ani de puşcărie.

La câteva zile după incident, administraţia instituţiei financiare a anunţat că-i va despăgubi pe clienţii ale căror bunuri au fost furate, cu până la 500 de mii de lei.

Citeşte şi: Furtul de la MAIB: 1.000.000 DE LEI RECOMPENSĂ pentru persoanele care vor oferi informaţii ce ar contribui la reţinerea hoţilor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu