JAF SPECTACULOS în Franţa. Câteva sticle de whisky în valoare de 700.000 de euro au fost furate din centrul Parisului

Câteva zeci de sticle de whisky în valoare de 700.000 de euro au fost furate în Paris dintr-un magazin de băuturi alcoolice de lux. Cea mai valoaroasă stliclă este estimată la peste 100.000 de euro și provine din Japonia, scrie European News.

Potrivit reprezentanților magazinului de băuturi alcoolice de lux, Maison du Whisky, situat în centrul Parisului, hoții au furat sticlele expuse în vitrina dedicată pieselor de colecție, iar prejudiciul total este estimat între 650 și 700.000 de euro.

Cea mai valoroasă sticlă furată este o piesă foarte rară, una dintre cele 41 de sticle de Karuizawa din 1960, un whisky japonez, care este estimată la peste 100.000 de euro. „Această sticlă este unică din cauza unei particularități fizice, care face ca ea să poată fi urmărită și dificil de revândut”, a mai menționat magazinul.

Karuizawa 1960, distilat și pus în butoaie în 1960, este cel mai vechi single malt japonez îmbuteliat vreodată, scrie libertatea.ro.

În total, hoții au fugit cu 69 de sticle, pe care le-au pus în genți de sport înainte de a fugi pe jos.

Șeful magazinului a raportat furtul la secția de poliție cea mai apropiată, luni dimineața, iar poliția a deschis o investigație.

Maison du Whisky este bine cunoscută printre iubitorii de whisky din capitala franceză, deoarece vinde unele dintre cele mai importante și scumpe whisky-uri din Scoția, Irlanda, Japonia și SUA.

Deocamdată nu se știe dacă hoții erau cunoscători de whisky sau au dat spargerea sperând pur și simplu să vândă produsele la cel mai mare preț pe care îl pot obține.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu