JAF DE MII DE LEI în cinci școli din țară. Poliţia a reţinut 10 suspecţi

Embed:

Membrii unei grupări criminale, suspectaţi că au furat calculatoare şi tehnică din cinci şcoli din ţără, au ajuns pe mâna poliţiei.

Ultima lovitură au dat-o în gimnaziul din satul Jevreni, Criuleni. Instituţia a rămas fără calculatoare, iar paznicul fără grai, după ce a fost bătut cu o rangă. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a ajuns cu greu acasă în urma loviturilor primite.

"Când a venit acasă dimineaţă murdar şi nu vorbea doar "diong diong" aşa vorbea. Murdar de sânge peste tot, inclusiv pe faţă, urechi, mână, haine şi speriat", a spus soția victimei, Iraida Chiperi. 

Soţia paznicului a alertat directorul şcolii care a chemat poliţia şi ambulanţa. Bărbatul a fost internat în stare gravă la spital.

"Nu ştiu cine ne-a bătut?! Cel de Sus sau aşa ni-i soarta. El după asta nu va fi om cum a fost", a mai spus femeia. 

Prejudiciu material cauzat şcolii este de peste 88 de mii de lei. În fostul cabinet de informatică a rămas doar o tablă interactivă care nu poate fi folosită nefiind conectată la un calculator.

"Ne descurcăm greu. Suferă şi profesorii, şi elevii", a declarat directoarea gimnaziului "Mihai Eminescu", Maia Soltan. 

"E regretabil faptul că nu mai avem calculatoare pentru că atunci când erau ne foloseam. Era interesant", a spus eleva Aurelia Brânză. 

"Veneam aici proiectam pe plaga interactivă. Lucram la calculatoare", a spus elevul de la Gimnaziul "Mihai Eminescu", Constantin Roșca.  

Poliţia a reţinut 10 suspecţi. Aceştia au vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani şi sunt originari din raioanele Călărași, Leova, Cantemir, Râșcani și Nisporeni.

În urma percheziţiilor la domiciile suspecţilor, oamenii legii au ridicat o parte din lucrurile furate, un pistol pneumatic dar şi hainele pe care le foloseau la comiterea infracţiunilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 15 ani de puşcărie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu