Jaf ca-n filme: Au săpat un tunel SPRE DIAMANTE. Hoţii au golit 30 de seifuri cu PIETRE SCUMPE

Embed:

Jaf ca în filme într-o bancă din oraşul Antwerpen, Belgia. Un grup de infractori au săpat un tunel pentru a ajunge într-un depozit al instituţiei financiare în care erau păstrate diamante. Anchetatorii au anunţat că hoţii au reuşit să golească 30 de seifuri cu pietre scumpe. 

Investigaţiile arată că iniţial, invidizii s-au cazat într-o clădire situată vizavi de bancă. De acolo, ei au săpat un tunel de patru metri lungime până la reţeaua de canalizare care trece pe lângă instituţia financiară. Ei s-au târât prin ţevi, iar apoi au mai săpat un tunel care deja a avut ieşire printre seifurile băncii.
Poliţia a aflat de jaf atunci când firma de securitate a instituţiei i-a sunat.

Deponenții sunt îngrijoraţi întrucât încă nu au aflat care dintre seifuri au fost furate.

"Mai întâi trebuie să declarăm ce avem sau nu avem depus la bancă. Noi am recomandat să ne spună care depozite au fost furate şi doar posesorii acestora să completeze formularele, dar banca ne-a spus că toţi trebuie să le completăm", a spus unul dintre depozitari. 

Forţele de ordine cercetează minuţios toate gurile de canalizare din zonă pentru a afla în detaliu cum a fost săvârşit jaful. În urma cercetărilor deja a fost reţinut un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani din Georgia. El urmează să fie audiat pentru a fi stabilită şi identitatea altor complici.

Acest furt a fost asemănat cu celebrul jaf din 1976, când 13 hoţi au folosit sistemul de canalizare pentru a ajunge în trezoreria Băncii Societe Generale din oraşul Nisa, Franţa.

Indivizii au golit 370 de seifuri cu lingouri din aur, bani şi bijuterii în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu