JAF ARMAT în Chişinău. Trei încasatori ai unei bănci au fost răniţi grav, unul dintre ei mortal

Embed:

Întreaga poliţie din Capitală a fost alertată aseară după ce mai mulţi indivizi care purtau cagule şi veste antiglonţ au atacat o maşină a unei bănci, care transporta bani. Hoţii au tras câteva focuri de armă automată asupra încasatorilor. Şoferul a murit pe loc, iar ceilalţi doi angajaţi ai băncii au fost răniţi şi sunt internaţi în stare gravă. Atacatorii au reuşit să fure toţi banii din maşină şi să fugă de la faţa locui. 

Incidentul s-a produs în jurul orei 22:00, când doi încasatori ai unei bănci din Capitală primeau banii de la o filială situată în incinta unui magazin angro.

Infractorii au împuşcat din două părţi. Oamenii legii presupun că unii dintre atacatori se aflau aici, la o distanţă de câteva sute de metri de la maşina încasatorilor. Poliţia a găsit în preajmă zeci de cartuşe.

Imediat după incident, oamenii legii au iniţiat operaţiunea de căutare, iar la fiecare intersecţie din Capitală au patrulat toată noaptea echipaje de poliţie. Inspectorii au verificat fiecare automobil. 

"Ne-au spus doar orientarea să o căutăm. A fost Volvo S 60 de culoare închisă, cu numere din Găgăuzia, dar acum este Crysler Saratoga la fel de culoare închisă", a spus inspectorul de patrulare, Iurie Cuşnir.

"Nu cunoaştem numărul atacatorilor, ştim că s-au folosit armele de foc automate. Putem presupune că acestă crimă a fost planificată din timp. În practica mea de 15 ani de lucru pe crime de omor, astfel de cazuri nu am avut", a declarat exclusiv pentru Publika TV, şeful secţiei cazuri excepţionale a Procuraturii Generale, Cornel Bratunov.

Şoferul care a murit pe loc avea 45 de ani şi era fost angajat al Ministerului de Interne. Cei doi încasatori sunt însă sub supravegherea medicilor Spitalului de Urgenţă. 

"Starea unui pacient este gravă. Se află în secţia de reanimare la respiraţie asistată. Suntem foarte rezervaţi în viitor de starea lui. Al doilea pacient, starea de gravitate medie, cu dinamică pozitivă", spune medicul Vladimir Boldumac.

Reprezentanţii băncii spun că au sporit măsurile de securitate în incinta filialelor fără a oferi mai multe detalii. Cei ai magazinului angro susţin că vor coopera pe deplin cu anchetatorii. Oamenii legii au deschis două dosare penale pentru omor şi jaf armat. Infractorii riscă închisoare pe viaţă.

Publika.md aminteşte că premierul Iurie Leancă i-a cerut ministului de Interne, Dorin Recean, să găsească cât mai repede autorii crimei. Şeful Guvernului a mai cerut ministrului să explice cum de s-a ajuns la comiterea jafului şi omorului de ieri şi prezinte propuneri pentru neadmiterea unor astfel de cazuri pe viitor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu