Jacques Chirac, fostul președinte francez, a murit

Embed:

Jacques Chirac, președinte al Franței timp de două mandate, a murit la vârsta de 86 de ani, anunță Le Monde.  

Jacques Chirac, fostul președinte al Franței timp de două mandate, între 1995 și 2007, a încetat din viață, joi, la vârsta de 86 de ani. 

Chirac, politician conservator, a mai fost primar al Parisului, din 1977 până în 1995, premier al Franței, din 1974 până în 1976, și apoi din 1986 până în 1988, dar și ministru și secretar de stat în diferite guverne.  

În timpul mandatului lui Chirac, Franța a adoptat moneda unică europeană. 

Jacques Chirac este totodată responsabil pentru o importantă reformă în Franța - reducerea mandatului prezidențial de la șapte la cinci ani. 

Chirac s-a confruntat cu probleme de corupție, care au fost în cele din urmă sancționate după finalizarea celui de-al doilea mandat prezidențial.

Concret, în 2011, Jacques Chirac a fost gasit vinovat joi si condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru “conflict de interese”, “deturnare de fonduri publice” si “abuz de incredere”.

Fostul presedinte a fost condamnat intr-un dosar privind locuri de munca fictive la Primaria Parisului ,din anii ’90, cand el era primar al capitalei franceze, scrie realitatea.net

Lasă un comentariu