Ivan Emelianov are planuri ambiţioase pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro! Declaraţiile atletului

Embed:

Ivan Emelianov are planuri ambiţioase pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro! Atletul specializat în aruncarea greutăţii dorește să-şi bată propriul performanță înregistrată la Jocurile Olimpice. Cea mai bună performanţă a sportivului moldovean a fost stabilită în anul 2004, la Olimpiada de la Atena. Atunci Emelianov a aruncat greutatea la o distanţă de 19 metri şi 25 de centimetri şi a ocupat locul 19.

"Aş vrea să ajung în finală, unde vor participa 12 sportivi. Ar fi bine să ocup un loc cât mai sus în clasament. Vreau să înregistrez cel mai bun rezultat  personal la această Olimpiadă", a declarat atletul Ivan Emelianov. 

Emelianov a mărturisit că a visat mult timp să ajungă în Brazilia şi acum ştie ce locuri vrea să viziteze acolo.

"Îmi doresc să văd statuia lui Hristos Mântuitorul, să mă plimb pe renumitele plaje braziliene și să vizitez favelele, pentru adrenalină", a specificat Ivan Emelianov.

Săptămâna trecută Ivan Emelianov a câştigat Marele Premiu al României cu rezultatul de 20 de metri şi 80 de centimetri și a stabilit astfel noul record al Republicii Moldova la aruncarea greutăţii:

"Nu credeam că voi obţine un asemenea rezultat la primul turneu din acest an. Mă pregătisem în sinea mea de un rezultat ceva mai slab, dar a ieşit bine. Deocamadată, toţi sunt mulţumiţi", a spus Emelianov.

Emelianov afirmă că este susţinut financiar doar de către Federaţia de Atletism din Moldova. Sportivul afirmă că este nevoit să investească banii proprii în pregătirea pentru concursuri. În timpul liber, după antrenamente, atletul muncește în calitate de instructor la o sală de fitness din Chişinău.

"Dacă ținem cont de faptul că investim și în pregătirea copilului, cheltuim lunar 700-800 de euro. Pentru ţara noastră asta nu este puţin", a menţionat atletul.

În vârstă de 39 de ani, Ivan Emelianov nu are de gând să-şi încheie cariera sportivă. și la această vârstă are un program de concursuri foarte încărcat. Până la startul Jocurilor Olimpice din Brazilia el urmează să participe la nu mai puțin de 5 turnee.

Atletul este multiplu campion naţional la aruncarea greutăţii, dublu câştigator al Cupa Europei şi de trei ori participant la Jocurile Olimpice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu