Iurie Roșca, obligat să dezmintă public acuzațiile pe care i le-a adus lui Valeriu Pasat în 2006

Embed:

Iurie Roșca este obligat să dezmintă public acuzațiile pe care i le-a adus fostului ministru al Apărării Valeriu Pasat în 2006. Decizia a fost luată de către Judecătoria Buiucani. Acum 12 ani, el declara că Pasat a vrut să-l asasineze și să preia astfel puterea în stat.

Avocatul lui Iurie Roșca a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel. Iurie Mărgineanu spune că hotărârea este ilegală, pentru că termenul de prescripție de un an pentru a ataca decizia a expirat.

De asemenea, el susţine că Roșca susține acuzațiile făcute acum 12 ani. Pasat a precizat că a cerut abia acum apărarea dreptului la onoare și demnitate, pentru că în acest timp a adunat probele necesare.

În 2006, Roșca a declarat că Pasat i-a propus să organizeze un miting pentru destabilizarea situației social-politice din țară. Potrivit lui, fostul ministu al Apărării plănuia asasinarea acestuia pentru a prelua puterea.

Pe atunci Iurie Roșca era vicepreședinte al Parlamentului. Acum, el este prezentator la un post de televiziune, iar Pasat spune că trăieşte din vânzarea cărților pe care le scrie.

Recent, portalul de știri deschide.md a scris că procurorii anticorupție au deschis un dosar penal pe numele lui Iurie Roșca. Potrivit sursei, în 2009 el a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promițându-i că-l va ajuta să-și salveze businessul. Avocatul fostului președinte al Partidului Popular Creștin Democrat a declarat că nu cunoaște nimic despre acest lucru. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu