Iurie Parhomenco, organizatorul tentativei de asasinat a lui Vlad Plahotniuc, şi-a spus ultimul cuvânt înainte de aflarea sentinţei

Embed:

Iurie Parhomenco, unul dintre organizatorii tentativei de asasinat asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi-a spus ultimul cuvânt. Potrivit procurorului, inculpatul regretă faptele comise şi speră la o pedeapsă mai blândă.

Deoarece şi-a recunoscut vina, Parhomenco urma să-şi afle, astăzi, sentinţa, dar şedinţa de judecată a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Avocatul inculpatului spune că pedeapsa de 10 ani şi şase luni de puşcărie cerută de procuror este prea dură.

Inculpatul nu a oferit niciun comentariu pentru presă, dar în faţa instanţei acesta a spus că a acţionat la indicaţia interlopului Grigore Caramalac, care este dat în căutare internaţională.

"Pe toate capetele de acuzare s-a recunoscut vinovat, inclusiv de pregătire a omorului cetăţeanului Plahotniuc Vladimir, precum şi cumpărarea, vânzarea armamentului şi organizarea migraţiei ilegale", a spus procurorul PCCOCS, Tatiana Vidraşco.

Avocatul inculpatului spune însă că Parhomenco nu a participat la organizarea migraţiei ilegale şi achiziţionarea armelor pentru tentativa de asasinat.

"Fiind organizator, răspunde pentru faptele tuturor membrilor acestei grupări. Pedeapsa de 10 ani este una ilegală deoarece pentru pregătire de infracţiune nu poate fi aplicată o pedeapsă mai mare de 10 ani", a declarat avocatul Iulian Caşu.

Potrivit procurorilor pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Parhomenco a găsit indivizii, care urmau să execute omorul. Este vorba de doi foşti participanţi la conflictul din Estul Ucrainei.

Parhomenco şi alţi şase indivizi au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii au acţionat la comanda hoţului în lege Grigore Caramalac, alias Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională.

În total în această schemă figurează 17 persoane: opt au fost reţinute în aprilie la Chişinău, iar celelalte - în Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu