Iurie Muntean:"Nu i-am ţinut lumânarea lui Mişin. PCRM e vulnerabil şi la grea cumpănă"

Fostul comunist Vadim Mişin a renunţat la lupta din PCRM şi a trecut în tabăra duşmanilor. Declaraţiile aparţin secretarului executiv al Partidului Comuniştilor, Iurie Muntean, şi au fost făcute în cadrul emisiunii "Puterea a Patra" de la N4.

"Cum poate fi tratată această acţiune, când unul din camarazi sau mai bine zis trei, în condiţiile în care toţi luptă pentru un anumit scop în interesul unor persoane pe care îi reprezintă, într-un moment dat  renunţă la luptă? Au stopat rezistenţa şi au trecut în tabăra adversarilor, în cazul nostru a duşmanilor. Ne-au lăsat la grea cumpănă", a menţionat comunistul.

Potrivit lui Muntean, fostul coleg Mişin care vorbeşte despre consolidarea forţelor de stânga, părăsind formaţiunea a lovit de la spate Partidul Comuniştilor şi încearcă să constituie un alt partid fragmentând, astfel electoratul de stânga. "El dezbină PCRM şi porneşte într-o aventură când spune că noul său partid va apăra interesele vorbitorilor de limbă rusă. Această acţiune a lui Mişin a fost o lovitură pentru PCRM în timp ce partidul se afla într-un moment de vulnerabilitate. Şi aici vorbim nu doar de Mişin , dar şi de Dodon, Formuzal, Ţurcan, Stepaniuc", a punctat acesta.

De asemenea, Iurie Muntean a declarat că există pitici politici care încearcă să joace fiesta unor forţe mai puternice, care îi susţin. "Nu ştiu cine i-a ajutat pe cei trei să plece din partid. Lumânarea nu am ţinut-o şi nu ştiu care a fost ultimul care i-a împins la aceste acţiuni. Cert este că şi Filat, şi Plahotniuc sunt cointeresaţi de o asemenea evoluţie a evenimentelor. Astfel, ei încearcă să îşi cumpere timp ştiind că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile.

Amintim că, Vadim Mişin împreună cu colegii săi Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc au părăsit Partidul Comuniştilor şi au devinit parlamentari neafiliaţi în Legislativ.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu