Iurie Muntean: Eu voi pune începutul revenirii comuniştilor la putere

Fruntaşii PCRM fac dezvăluiri despre Congresul Partidului Comuniştilor, cu o săptămână înainte de defăşurarea acestuia. Detaliile au fost oferite în cadrul unor interviuri pentru ziarele „Comunist”, „Kişiniovskie Novosti”, „Nezavisimaia Moldova”, informează tribuna.md.

Potrivit deputatului Iurie Muntean, secretar executiv al PCRM, Congresul are loc în condiţii extrem de dificile. Astfel, în cadrul acestuia, comuniştii urmează să analizeze "un an şi jumătate de aflare la guvernare, dar şi aproape trei ani de aflare în opoziţie".

Muntean califică acest Congres drept unul „al învingătorilor” şi dă asigurări că el va pune începutul revenirii comuniştilor la putere.

Referindu-se la lucrările Congresului propriu-zis, Iurie Muntean respinge categoric ideea că ar putea fi schimbată denumirea partidului. În acelaşi timp, el evită să se pronunţe asupra problemelor ce ţin de cadre, precizând doar că aceasta este exclusiv prerogativa Congresului.

Pe de altă parte, un alt fruntaş al PCRM, Anton Miron, recunoaşte că există „riscul distrugerii PCRM”, dar spune că adevăraţii comunişti nu vor permite acest lucru.

În opinia lui Miron, partidele şi politicienii care împing PCRM spre rebrading, de fapt, nu-i doresc binele, ci din contra, urmăresc scopul de distrugere a PCRM şi de înlăturare a lui Vladimir Voronin de pe arena politică.

Acesta sugerează că viitorul PCRM depinde în mare parte de realegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de preşedinte al formaţiunii şi îşi exprimă încrederea că delegaţii vor lua o decizie corectă în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu