Iurie Leancă şi Johannes Hahn au semnat un memorandum: Moldova va primi până la 410 milioane de euro de la UE

Embed:

Moldova va primi în următorii trei ani asistență financiară din partea Uniunii Europene de până la 410 milioane de euro. Un memorandum de extindere a asistenței acordate de UE ţării noastre a fost semnat de premierul Iurie Leancă şi comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn. 

Comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, a apreciat eforturile depuse de țara noastră în parcursul european, însă a precizat că sunt încă multe domenii ce trebuie reformate. Banii oferiți de Uniunea Europeană vor fi distribuiți prioritar pentru reforma administraţiei publice, dezvoltarea agricolă şi rurală și reforma poliţiei.

"Muncim împreună la implementarea Acordului de Asociere și vom contribui la modernizarea Moldovei și la îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor. E nevoie de reforme adiționale. E nevoie de a dezvolta economia, de a pregăti terenul pentru o cooperare mult mai strânsă", a declarat comisarul european pentru Extindere.

Premierul Iurie Leancă a declarat că prima vizită peste hotare a lui Jonannes Hahn în calitate de comisar pentru Extindere este o dovadă clară că Moldova are toată susținerea Uniunii Europene.

"Susținerea exprimată de comisarul Hahn pentru prioritățile dialogului nostru cu Uniunea Europeană vine într-o etapă crucială, cea a punerii în aplicație a prevederilor Acordului de Asociere și de creare a Zonei de Liber Schimb", a subliniat Iurie Leancă.

Leancă şi Hahn au mai semnat un Acord privind finanţarea Programului de susţinere pentru crearea Zonei de Liber Schimb, care are un buget de 30 de milioane de euro.

Johannes Hahn a preluat portofoliului de la Stefan Füle. Mandatul celui din urmă s-a încheiat în luna octombrie a acestui an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu