Iurie Leancă și-a exercitat dreptul la vot. Candidatul din Republica Moldova a mers acasă, la Cimişlia

Iurie Leancă a mers acasă, la Cimislia, şi acolo alături de familia sa şi-a exercitat dreptul la vot. Despre asta el a anunţat într-o postare pe Facebook.


"Azi împreună cu familia am votat la Cimișlia, în orașul natal, deoarece acolo îmi sunt părinții și oamenii dragi sufletului.

Tatăl meu, profesor de fizică și matematică, de mic copil mi-a zis că sînt român, să nu uit niciodată asta. Pe masa lui, pe loc de onoare este certificatul de naștere unde scrie Regatul România, județul Tighina, plasa Cimișlia, comuna Satul Nou. Chiar dacă nu și-a redobândit cetățenia, el este un român adevărat. În 1944 nimeni nu l-a întrebat dacă vrea să fie cetățean sovietic, iată de ce speră că va veni ziua când își va recăpăta cetățenia română într-un stat întregit.

Mulțumesc părinților, familiei, prietenilor și oamenilor de bună credință pentru încrederea acordată și pentru mesajele de încurajare. Când voi ajunge în Parlamentul European, voi continua să susțin activ apropierea celor două maluri ale Prutului astfel încât și România, și Republica Moldova, să aibă un viitor european comun."

Menționăm că Iurie Leancă este singurul politician din Republica Moldova care candidează din partea României la alegerile pentru Parlamentul European.