Iurie Leancă salută decizia Parlamentului European: Este o dovadă a sprijinului fără precedent din partea UE

Votul de astăzi in cadrul Parlamentului European cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni este demonstraţia unui spirjin fără precedent din partea structurilor Uniunii Europene. Declaraţii în acest sens a făcut purtătoruld e cuvânt al premierului Iurie Leancă, Liliana Viţu, la Publika TV.

Ea a adugat că susţinerea s-a manifestat pe parcursul ultimilor ani şi a fost importantă pentru parcursul european al societăţii moldoveneşti. Purtătorul de cuvânt a spus că prim-ministrul consideră că cetăţenii  vor putea merge fără vize în UE din luna iunie.

"Este meritul oamenilor care au spijinit parcursul european şi au făcut eforturi deloc uşoare pentru a se apropia de modul european de a fi şi a gândi", a remarcat purtătorul de cuvânt al premierului.

În conformitate cu procedurile UE, votul de astăzi urmează a fi confirmat de Consiliul Uniunii Europene, pe parcursul lunii aprilie. Decizia urmează să intre în vigoare la 20 de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu