Iurie Leancă: Republica Moldova nu are o altă cale decât integrarea în Uniunea Europeană

Republica Moldova nu are o altă cale decât integrarea în Uniunea Europeană. Iar votul de la următoarea şedinţă a Parlamentului va fi un test de maturitate pentru partidele pro-europene. Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, ieri, la emisiune "Tema Zilei" de la Canal2.

"Votul de joi sau de vineri poate fi considerat un test extrem de serios al maturităţii şi al responsabilităţii faţă de viitorul Republicii Moldova. A doua zi nu se va schimba nimic, dar politica înseamnă element de simbolism şi în momentul în care în Constituţie este stipulat că acest obiectiv este unul prioritar, este un mesaj puternic simbolic", a subliniat Iurie Leancă. 

Leancă a mai vorbit despre progresele Republicii Moldova la capitolul Integrare Europeană, dar şi despre unele restanţe.

"Relaţia noastră cu UE nu e cea mai fericită, din păcate şi sunt şi motive obiective pentru acest lucru. Nu am reuşit tot timpul să comunicăm foarte bine: ce facem, cum facem. Această criză, luptă, din păcate, dintre partide care se doreau pro-europene, e foarte greu să revii să-ţi restabileşti încrederea", a punctat Iurie Leancă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu