Iurie Leancă: PPEM vrea o majoritate proeuropeană în Parlament şi acceptă negocieri

Liderul PPRM, Iurie Leancă, vrea o majoritate proeuropeană în Parlament şi acceptă negocieri în acest sens. Anunţul a fost făcut chiar de parlamentar, după ce, astăzi, Legislativul a demis Guvernul Streleţ.

"Sunt de acord că trebuie demarate discuţii. O săptămână este suficient pentru a clădi suficient, detaliat. Fiecare zi în această situaţie de suspans costă şi financiar, şi politic. Cel mai important acum e să se lanseze discuţii în vederea creării unei majorităţi stabile în Parlament, pentru ca într-o perioadă scurtă să scoatem ţara din această criză sistemică", a motivat Iurie Leancă. 

"Primul pas este constituirea acestei majorităţi, iar pasul al doilea: stabilirea prim-ministrului, dar la fel de important este cine va fi următorul guvernator al BNM. Trebuie de asigurat independenţa reală a acestor instituţii regulatorii, trebuie să aducem un om meseriaş, integru şi independent", a spus Leancă.

Apoi a adăugat: "situaţia este critică, dramatică, dar mai avem încă o şansă să urcăm în acest tren al parcursului european de modernizare."

Preşedintele Marian Lupu a afirmat astăzi că îndeamnă forţele proeuropene să înceapă negocieri pentru consitutuirea unei noi coaliţii pro-occidentale

PUBLIKA.MD aminteşte că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu