Iurie Leancă: Palma pe care PLDM și PL au dat-o integrării europene va fi taxată dur de cetățeni

Palma pe care PLDM și PL au dat-o astăzi integrării europene va fi taxată dur de cetățeni. Declaraţia a fost făcută de Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, președinte al Partidului Popular European din Moldova.

"Din cauza orgoliilor și frustrărilor unor lideri mici, am pierdut o șansă uriașă de a ne asigura de ireversibilitatea parcursului nostru european. Au venit cu atâtea 'argumente' pentru a se scuza, încât au uitat că doar drumul nostru european, ce merită a fi consfințit în Constituție, poate să ne ducă spre realizarea acelor idealuri și valori în care credem împreună", a menţionat Iurie Leancă.

Totodată, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană a spus că: "PPEM a devenit astăzi mai angajat ca oricând să apere și să promoveze în continuare europenitatea Republicii Moldova. Nici un socialist, comunist, liberal sau liberal-democrat nu mai trebuie să aibă șansa să se opună integrării europene".

PUBLIKA.MD aminteşte că deputaţii liberali, liberal-democraţi, socialiştii şi comuniştii s-au opus introducerii vectorului european în Constituţie. În favoarea proiectului au votat doar 54 de deputați din fracțiunile Partidului Democrat și ai Partidul Popular European din Moldova.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că a rămas dezamăgit în special de gestul celor 13 deputaţi liberali şi liberal-democraţi, precizând că aceştia au întors spatele Uniunii Europene, iar alegătorii trebuie să ia în calcul acest lucru.

Înaintea de ședința de azi Candu a spus că dacă nu va fi introdus amendamentul proeuropean în Constituţie, PDM ia în calcul organizarea unui referendum pe acest subiect. Plebiscitul ar putea avea loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare de anul viitor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu