Iurie Leancă: Obiectivele realizate în privinţa regimului de vize sunt în conformitate cu agenda

Embed:

Ministrul de Externe, Iurie Leancă, a declarat astăzi că Republica Moldova poartă discuţii intense cu Uniunea Europeană, în problema abolirii regimului de vize. Totodată, susţine ministrul, comunicarea în această direcţie este mult mai bună decât anterior.

"Nivelul de pregătire a instituţiilor este avansat. Interacţiunea între diverse instituţii este bună, acum 10 luni comunicarea era mai dificilă. Aceste acţiuni servesc în beneficiul cetăţeanului. Felul în care avansăm este conform agendei şi foii de parcurs", a declarat Ministrul de Externe. 

 În privinţa implemnetării pachetelor energetice ale Uniunii Europene, ministrul a precizat că, în prezent, se caută o soluţie de compromis.

"Tot ce sa întâmplat în această perioadă este în coordonare strânsă cu Bruxellesul. Nu suntem prima ţară scutită de Pachetul 2 şi 3 energetic. Vom continua negocierile, pentru a găsi o soluţie de compromis", a adăugat Iurie Leancă.

Totodată, Leancă a mai declarat că, până la sfârşitul acestui an, Republica Moldova urmează să semneze cu Uniunea Europenă un acord în domeniul securităţii. Astfel, Moldova ar putea avea reprezentanţi în cadrul misiunilor de menţinere a păcii, în zonele de conflict de pe glob.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu