Iurie Leancă o acuză pe Maia Sandu de duble standarde, după ce liderul PAS l-a etichetat pe Simion Grişciuc drept transfug

Embed:
Iurie Leancă o acuză pe Maia Sandu de duble standarde. Asta deoarece liderul PAS l-a etichetat pe Simion Grişciuc drept transfug, după ce acesta a părăsit rândurile PLDM şi a aderat la PPEM. Aşa că Iurie Leancă i-a amintit Maiei Sandu că şi ea, la rândul ei, s-a numărat printre liberal-democraţi.

"Dacă nu mă înșel, Maia Sandu a fost cu mine colegă în PLDM. Iată aici, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, împreună am auzit-o cum şi-a declarat aderarea sa la PLDM", a menţionat Iurie Leancă, preşedinte PPE.

"Aleg şi eu să devin membru al echipei PLDM pentru a contribui la mişcarea înainte a ţării. Partidul Liberal din Moldova este singurul partid care a demonstrat atitudine responsabilă faţă de viitorul copiilor, şi, respectiv, faţă de viitorul acestei ţări", a specificat Maia Sandu.

La doar un an, Maia Sandu s-a declarat dezamăgită de clasa politică şi, la sfârşitul anului 2015, a anunţat că lansează o mişcare pentru crearea unei noi formaţiuni - Partidul Acţiune şi Solidaritate.

"Noi vrem să construim un alt fel de viitor. Astăzi vă îndemn să facem acest pas împreună. Să pornim o mişcare care să demoleze sistemul corupt, să aducă o clasă politică nouă şi să construiască o ţară în care noi toţi ne vom simţi în siguranţă", a precizat Maia Sandu.

"Simion este transfug, dânsa nu este transfugă...", a specificat Iurie Leancă. 

Maia Sandu a apărut prima dată în spațiul public în iulie 2012, când a fost numită ministru al Educației în Guvernul Filat 2, la propunerea PLDM. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Sandu a candidat pentru un fotoliu de deputat tot pe lista liberal-democraţilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu