Iurie Leancă, la Tema Zilei: Andrei Năstase și Igor Dodon vor face alianță după alegerile parlamentare

Embed:
Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, este convins că liderul PPDA, Andrei Năstase, și socialistul Igor Dodon vor face alianță după alegerile parlamentare. Opinia a fost exprimată aseară, la emisiunea "Tema Zilei", de la postul de televiziune Canal 2.

"Cine sunt aceşti fraţi Năstase? Vasile Năstase care, până în 2009, pentru o altă televiziune, Euro TV, făcea tot ce este posibil pentru a distruge dreapta susținând împreună cu Iurie Roșca atunci comuniștii. Sunt convins că, și acum, prin intermediul altei televiziuni, face exact același lucru – încearcă să distrugă dreapta. Nu îl interesează viitorul european al Republicii Moldova. S-au plimbat cu Dodon și cu Usatâi prin Chișinău și au zis că vor pune batista pe țambal. Sunt convins că, și după alegeri, vor face cu Dodon o joncțiune, fiindcă cel mai important este să distrugă", a declarat Iurie Leancă.

Anterior, Andrei Năstase, Igor Dodon, dar şi Renato Usatîi au mai făcut echipă în 2016, când au organizat proteste faţă de actuala guvernare. Iurie Leancă a mai adăugat că relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană are de suferit, inclusiv din cauza unor politicieni de la noi care, pe de o parte, se declară proeuropeni, dar, pe de altă parte, activează după principiul: Cu cât e mai rău în țară, cu atât e mai bine pentru ei.

"Mi-aş fi dorit foarte mult şi cei care sunt astăzi în opoziţia extra parlamentară să facă acelaşi lucru. Să meargă la Bruxelles să vină cu soluţii cum ar putea să ne ajute pe noi Uniunea Europeană de exemplu în reforma justiţiei", a precizat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană.

În luna iulie preşedinţii a 27 de consilii raionale au adresat o scrisoare deschisă mai multor instituţii europene prin care îi acuză pe Maia Sandu şi Andrei Năstase că fac tot posibilul ca procesele de stabilizare a situaţiei socio-economice să fie compromise, iar proiectele cu menire socială şi de infrastructură - stopate. O adresare similară a fost semnată de peste 700 de primari din ţară.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu