Iurie Leancă, la Adunarea Generală a ONU: UE este lider în colaborarea cu Republica Moldova

Embed:

Viitorul Republicii Moldova este unul luminos, iar Guvernul, sprijinit de partenerii de dezvoltare, va reuşi să construiască o ţară puternică şi unită, în marea familie europeană, şi să asigure bunăstarea poporului şi consolidarea societăţii. Declaraţia a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul discursului ţinut la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU. Evenimentul avut loc la ieri la New York.

În luarea sa de cuvânt, premierul la dezvoltarea economică, securitatea energetică, drepturile omului şi reglementarea tranistreană.

"Pentru Republica Moldova, dezvoltarea durabilă este singura modalitate de a asigura o viaţă decentă pentru cetăţenii săi. Pentru aceasta trebuie să asigurăm dezvoltarea economică, securitatea energetică, dar şi un mediu ecologic. În acest context, Guvernul colaborează activ cu actori internaţionali, în special cu Uniunea Europeană care joacă un rol de lider în acest domeniu şi este ca un punct de referinţă pentru politicile noastre naţionale", a declarat prim-ministrul, citat de Servciul de presă al Guvernului.

Iurie Leancă a menţionat că eradicarea sărăciei, asigurarea drepturilor omului, toleranţa, accesul la educaţie de calitate, nediscriminarea, crearea locurilor de muncă decente pentru toţi, conservarea naturii şi a biodiversităţii, ar trebui să fie prioritare în următorii ani pe agenda Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În ceea ce priveşte, soluţionarea problemei transnistrene, şeful Guvernului de la Chişinău a  menţionat că reintegrarea Republicii Moldova este prioritatea strategică a Guvernului. De asemenea, demnitarul  a reiterat apelul privind retragerea definitivă a forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova în conformitate cu angajamentele internaţionale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu