Iurie Leancă a cerut CEC-ului să sancţioneze PSRM pentru pliante cu mesaje care instigă la ură

Embed:

Candidatul desemnat al Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, la prezidențiale, cere sancţionarea PSRM pentru distribuirea pliantelor care instigă la ură. Leancă a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală în privinţa unor materiale în care se conține mesajul "Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!". În replică, socialiştii susţin că pliantele ţin de campania lor antiunionistă şi nu au nicio legătură cu campania electorală.

Iurie Leancă i-a solicitat CEC-ului să se expună asupra sesizării și a menţionat că pliantele socialiştilor reprezintă un mesaj electoral.

"Sunt materiale informaţionale cu caracter de a aduce jignire la adresa unei bune părţi a populaţiei din Republica Moldova, sunt materiale care instigă la ură. CEC-ul să analizeze şi să constate caracterul ilegal al acestor materiale şi să-l oblige pe Igor Dodon să le retragă", a declarat Leancă.

Socialiştii susţin însă că materialele nu poartă caracter electoral, ci au drept obiectiv promovarea statalității Moldovei.

"Noi permanent ne-am luptat şi vom lupta împotriva unionismului şi împotriva unioniştilor.Totul în acţiunile noastre ale socialiştilor este perfect legal, este perfect constituţional", a precizat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Sesizarea depusă de Iurie Leancă a fost calificată de către membrii CEC drept o petiție și nu va fi examinată în cadrul ședinței. Drept urmare, liderul PPEM va primi un răspuns în scris.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu