Iulia Timoşenko: Comunitatea internaţională trebuie să facă uz de cele mai dure măsuri faţă de Moscova

Embed:

Dacă diplomaţii nu vor reuşi să convingă Rusia să-şi retragă forţele din peninusla Crimeea, comunitatea internaţională ar trebui să facă uz de cele mai dure măsuri faţă de Moscova. Declaraţia a fost făcută de fostul premier al Ucrainei Iulia Timoşenko, într-un interviu pentru CNN. 

"Dacă mijloace diplomatice folosite de marile puteri pentru a rezolva criza din Ucraina nu vor funcţiona, dacă nici apelul la relaţiile personale cu preşedintele Putin nu vor avea niciun succes, marile puteri trebuie să recurgă la cele mai dure măsuri. Dacă Ucraina va pierde Crimeea, acest lucru va fi un semnal şi pentru celelate ţări care sunt ameninţate de Rusia", a declarat Iulia Timoşenko pentru CNN.

Fostul premier s-a referit şi la Acordul de la Budapesta, din 1994, semnat între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie. Documentul garanta Kievului integritatea teritorială în schimbul renunţării la armele nucleare. 

“În mijlocul acestei crize, Ucraina se bazează pe partenerii săi, iar dacă Rusia încalcă într-un mod atât de cinic acest memorandum, cetăţenii ucraineni speră că SUA şi Marea Britanie îşi vor îndeplini angajamentele asumate", a punctat Timoşenko

În cadrul aceluiaşi interviu, Timoşenko a mai subliniat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană trebuie semnat de urgenţă pentru a opri escaldarea tensiunilor din Ucraina. Fostul premier Iulia Timoşenko a fost eliberată, din închisoare pe 22 februarie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu