Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei

Embed:

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de fraudelele constatate în timpul alegerilor din 28 octombrie. Scrutinul a reprezentat, potrivit observatorilor internaţionali ai OSCE, un pas înapoi de la la democraţie.

După numărarea a două treimi dintre buletine, rezultatul nu s-a schimbat prea mult. Formaţiunea de guvernământ, din care face parte şi preşedintele Viktor Ianukovici, acumulează peste 34 la sută din sufragii. Acesta este urmat de partidul Iuliei Timoşenko, cu 22 la sută din voturi. Fostul premier ucrainean, care a avertizat anterior despre instaurarea dictaturii în cazul venirii la putere a Partidului Regiunilor a declarat, prin intermediul avocatului său, că dacă ar fi fost liberă i-ar fi chemat pe ucraineni la proteste.

"Acum aflându-mă după gratii, nu pot să vă chem în piaţă pentru că nu pot să garantez că acţiunile vor decurge paşnic şi vor fi bine organizate în aceste circumstanţe. Declar greva foamei în semn de protest faţă de alegerile legislative false şi un parlament nelegitim", a menţionat Iulia Timoşenko.

Iulia Timoşenko, care şi-a exercitat votul în spitalul din Harkov, rămâne internată. Aceasta a fost condamnată, în octombrie anul trecut, la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu