ITINERARII TURISTICE Best in Europe: Cele mai bune zece destinații europene din 2016 (VIDEO/FOTO)

Cei care caută un loc mai puțin obișnuit pentru a-și petrece vacanța primesc o mână de ajutor din partea portalului Lonely Planet, care a făcut un top 10 al destinațiilor turistice din Europa.

Experții au ales locuri care, după părerea lor, ar merita vizitate, dar care nu sunt neapărat cele mai populare printre turiști. 

Prima destinație din lista întocmită de Lonely Planet este peninsula Peloponez din Grecia. Este o zonă plină de istorie, unde pot fi vizitate siturile arheologice Olimpia, Micene, Sparta sau Corint. Peisajele pitorești combinate cu gastronomia și vinurile locale vă vor vor face o vacanță de neuitat.

Pe locul doi în top s-a situat oraşul Aarahus din Danemarca.

Pe locul trei în top se află Veneţia din Italia. După care urmeză regiunea Dordogne din centru Franței, unde oamenii cunosc arta de a trăi. Regiunea este cunoscută pentru peisajul pitoresc, plin de păduri și câmpii, dar și pentru deliciile culinare. Castelele medievale, restaurantele exclusiviste și picturile rupestre din peșterile din Valea Vezere încântă turiştii. 

O destinație mai accesibilă pentru turiștii de la noi este orașul ucrainean Lvov. Arhitectura cu influențe gotice și baroce și cele peste 100 de evenimente culturale programate pentru 2016 atrag sute de mii de curioşi. De asemenea, amatorii de cafea vor fi plăcut surprinși de localurile din Lvov. Oraşul este deseori comparat cu localităţi precum Praga și Cracovia, și merită cu siguranță să fie vizitat.

Pe lista celor de la Lonely Planet mai figurează destinații precum comitatul Warwickshire din Marea Britanie pe locul 6 în top urmat de locul 7 Comunitatea autonomă spaniolă Extremadura, locul 8 Coasta de Est din Tenerife şi locul 9 Insulele Wadden Sea din Olanda. Topul este încheiat de regiunea Dalamaţia de Nord din Croaţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu